Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Rafal M Dariusz Figarski Łukasz krk Sebastian Grabowski (4140 niezalogowanych)
2 Posty
artur sieminski
(arti2408)
Wiking
Witam ja wlasnie bylem dzisiaj pytac sie o kredyt na samochod ale z Polski na przerejestrowanie(bo tolle zlapaly mnie i 5 kolezkow 3 dni temu) i musze powiedziec ze bylo problemowo,dadza pod warunkiem ze pracodawca da gwarancje na to ze bank moze zajac wrazie co pensje i feriepenge a kwoty byly 40.000Nok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
własnie a czy orientuje sie ktos czy to prawda ze jak sie ma kredyt to placi sie mniejszy podatek????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
kami napisał:
własnie a czy orientuje sie ktos czy to prawda ze jak sie ma kredyt to placi sie mniejszy podatek????
Zdecydowanie tak......
Łódź, samochód, dom, hytta, skuter śnieżny (wodny),itp. to wszystko możesz odliczyć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
312 Posty
M D
(Mikael)
Stały Bywalec
kami napisał:

to jest chyba tak ze podatek placi sie taki sam w momencie nabycia samochodu..ale od nowego roku mozna starac sie o zmiane taryfy podatkowej na nizsza(inna tabela)..suma summarum czesc tych pieniedzy odzyskuje sie na przy czerwcowychpazdziernikowych zwrotach..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
słuchaj bo po tym jak zdam prawko chce kupic auto chciałm za got ale wszysy mi radza na raty bo własnie nizszy podatek ponoc dla mnie i meza słuchaj mogłbys napisac mi wszystkie za i przeciw takiego kredytu bede wdzieczna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
arti2408 napisał:
Witam ja wlasnie bylem dzisiaj pytac sie o kredyt na samochod ale z Polski na przerejestrowanie(bo tolle zlapaly mnie i 5 kolezkow 3 dni temu) i musze powiedziec ze bylo problemowo,dadza pod warunkiem ze pracodawca da gwarancje na to ze bank moze zajac wrazie co pensje i feriepenge a kwoty byly 40.000Nok
Chodzi Ci o to, że nałożyli cło (plus zaległy podatek drogowy za te lata co przejeździłeś bezprawnie....powyżej roku pobytu tutaj) i chcesz wziąć kredyt na jego spłacenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
DZIKI napisał:
arti2408 napisał:
Chodzi Ci o to, że nałożyli cło (plus zaległy podatek drogowy za te lata co przejeździłeś bezprawnie....powyżej roku pobytu tutaj) i chcesz wziąć kredyt na jego spłacenie.
Widać albo krótko jeździłeś (po terminie), albo auto nie zbyt drogie (sugestia)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
kami napisał:
słuchaj bo po tym jak zdam prawko chce kupic auto chciałm za got ale wszysy mi radza na raty bo własnie nizszy podatek ponoc dla mnie i meza słuchaj mogłbys napisac mi wszystkie za i przeciw takiego kredytu bede wdzieczna
Kupić za gotówkę , a na raty??????????? Różnica polega na tym, że kupując za gotówę (od razu jesteś jego pełnoprawną właścicielką). Kupując na raty, zaciągasz kredyt, który jest oprocentowany. Jednak mając coś na kredyt, masz ulgę podatkową (podczas rozliczania się ze SKATT), ale i tak na tym nie zarobisz, bo nie całe odsetki skatt odlicza. Tych pieniążków trochę więcej wyleci z kieszeni, ale nie od razu, a to jest walor krechy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
kami napisał:

Kami co Ty dajesz,przeciez masz juz rozowiutka autynke pod garazem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
kami napisał:

kami, jak chcesz wiedziec co do koronki, to musialabys policzyc wszystko - odsetki z banku z jednej strony, ile wyniosa, o ile pomniejszy skatt twoj podatek i jak w skali roku na tym wyjdziesz...czy tez np. pieciu lat, zalezy jaki kredyt wezmiesz... a z drugiej strony - zakup za gotowke...

ja mam juz teraz czwarte autko w swojej norweskiej historii tutaj i wszystkie bralem na kreche... te pierwsze dwa byly w miare tanie, moglem wziac za gotowke ale wzialem na kreske wlasnie ze wzgledu na skatt... ale szczerze - nie przeliczalem tego, nie chcialo mi sie zwyczajnie... a nastepne i jeszcze nastepne, to juz drozsze i tym bardziej na kreske, bo tyle gotowki nie mialem... skatt pomniejszyl mi podatek miesiac po zakupie ostatniego auta, nie musialem czekac do nastepnego roku... jak to wyjdzie po splacie, czy doloze, czy nie... nie wiem ale wole wziac auto na kreske i miec jakies tam zabezpieczenie na koncie w razie "w" i splacac sobie jakas tam kwote co miesiac niz splukac sie z pieniedzy kupujac za gotowke...
tak jak napisalem, najlepiej chyba samemu policzyc to sobie... jeszcze co do Elcon-a ... firma ok, ja sam u nich autka bralem bo tak bylo najszybciej a ja to w takiej wiesz, goracej wodzie troche kapany ale warto sprawdzic oferte swojego banku przede wszystkim, bo mozesz duzo lepiej na tym wyjsc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok